Uw vakantiewoning in een oase van groen

Bilzen

biesonder boeiend

Bilzen Mysteries: Het Complot

Zin in een moordend spannend avontuur? Welkom in Het Complot.. Een moord, een geheim, een complot. Jouw missie? Je wordt de rechterhand van commissaris Angel, vertolkt door Joke Devynck. Ben jij er klaar voor?

www.bilzenmysteries.be

Landcommanderij Alden Biesen

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is.

www.alden-biesen.be

Ruïne van Fort Jonckholt

Jonckholt was een leengoed van het graafschap Loon. Dankzij archeologisch onderzoek kun je vandaag het grondplan van dit middeleeuwse fort volop bewonderen. De fundamenten van de muren in mergelsteen en van de vier robuuste hoektorens herrezen haast onbeschadigd uit de moerassige bodem.

Een prachtige wandeling verbindt deze site met het kasteel van Groenendaal. Fietsers springen best even af tussen knooppunten 67 en 504.

Railbike Limburg

Starten kan in Munsterbilzen, Munsterbilzenstraat 56-58. Het parcours is 6 km en brengt de railbikers op het treinspoor doorheen prachtige landschappen. je spoort tot in Gellik, vlak voor de ijzeren brug. In het bos is er een picknickplaats met zitbankjes voorzien. Daarna wordt de fiets omgekeerd en fiets je terug naar Munsterbilzen. Een tocht duurt ongeveer 1u30.

Trappen maar!

www.railbikelimburg.be

bron foto’s/tekst: www.visitlimburg.bewww.bezoekbilzen.be