Uw vakantiewoning in een oase van groen

Wandelen

en zie alle verborgen plekjes

Ontdek Eigenbilzen te voet

Eigenbilzen ligt aan de voet van het Kempens plateau en behoort op die manier tot het overgansgebied Kempen naar Haspengouw. Wist je trouwens dat de naam Bilzen komt van het Keltisch woord ‘Belisia’ – ‘helder water’?

Op haast iedere ‘berg’ in Eigenbilzen werden er resten gevonden uit een ver verleden. Op de Steenberg vond men resten van een Romeinse villa, op de Wolfsberg een neolithisch bijltje met als grootste vondst op de Cannesberg; een vorstengraf. Kortom, de moeite waard om in Eigenbilzen te voet op pad te gaan.

Download route

Bilzen Natuurreservaat De Hoefaert (4 km) 

Geniet van de wandelroute ‘Bilzen Natuurreservaat De Hoefaert’ die start in de gemeente Lanaken. Je wandelt over een afstand van4 km in de provincie Limburg. www.wandelroutes.org/

Het Stenenpad

Maak een reis door de tijd op het Stenenpad. Hier vind je 30 unieke rotsblokken die meer dan 500 miljoen jaar aardgeschiedenis uitbeelden. De stenen zijn afkomstig uit verschillende Belgische steengroeven. Sommigen werden uit de Eiffel aangevoerd; enkele mooie exemplaren zijn van Limburgse origine. Haal je gratis infofolder in het bezoekersonthaal van Kattevennen.

Hier kan je ook de Cosmodrone ontdekken, een 360° show voor echt ruimte-explorers.

Planetariumweg 19, 3600 GENK
www.kattevennen.be

Pietersheim

Vanuit Pietersheim ontdek je de dichte dennenbossen, oude beukendreven, jeneverbessen en de uitgestrektheid van Pietersheimbos. Verderop naar het noorden kom je terecht in de waardevolle gebieden van de vallei van de Zijpbeek en de Neerharerheide. Je geniet van geurende gagelstruiken, vergezichten en van de rust en de ruimte in één van de stilste plekjes van het Nationaal Park.

Niet voor niets dat 2 wandelingen in dit wandelgebied het label ‘Premium-wandeling’ van het Duitse Wanderinstitut dragen.

Neerharenweg 12, 3620 LANAKEN
www.nationaalpark.be